View Single Post
Stary 06-02-2009, 17:50   #452
GBB
ford::beginner

Model: S-MAX
Silnik: 2,0 TDCI 180KM 430Nm
Rocznik: 2008
Domyślnie Re: [MK3] [MK4] CHIP TUNING

Cytat:
Napisał mk3vip
Cytat:
Napisał GBB
Cytat:
Napisał mk3vip
Cytat:
Napisał marcin89
o i tu rodzi sie moje pytanie: dlaczego maja tak wysoka cene? czy moze ta firma nie zna pojecia konkurencja?? widzialem ceny okolo 1500-1600 zl wiec o co tutaj chodzi :fcp13
Mnie również było stać na cenę 2100zł w 44tuning.pl, ale na szczęście wybrałem VTECH. Mi również mogli dodać więcej koni, ale nie o to tylko chodzi w wirusach. Mój program też nie był "z półki" tylko indywidualnie robiony przez 3h. To jest chyba taktyka rozmowy Panów z 44tuning.pl - tak samo mi mówili, że VTECH to daje tylko programy z półki a oni robią indywidualnie - ale są w błędzie, lub w ten sposób naciągają na 2100zł.
No to ciekawe co piszesz, a czy wiedziales ze 44tuning robil programy dla waznych klientow Vtecha (dla Vtech Pomorze). Teraz pytanie kto jest naciagaczem. Moj dobry znajomy pracuje w firmie badające rynki i mial jakies zlecenie w tej sprawie.

44tuning (dokładnie ich fachowi programiści, bo jest ich trzech) robili programy dla Vtechu jednak on nie umieszczal woogole informacji o tym ze jest to robione przez inna firmę. Chlopaki z Opola robili im wirusy do trudnych samochodow Porsche, mocne TDI, duze silnik VAG bez turbiny, jednak chcieli aby klienci wiedzieli kto może takie samochody zrobić.

Vtech nie miał nawet sprzetu aby to zrobic. Po tych badaniach które ujawniły że dla 44 z Opola nic to nie daje, klienci zleceni przez 44tuning trafiali tam i dostawali zwykle softy jak i proponowano im boxy zamiast ich sterownika Digital Power Pack ( ten co znajomemu w Mitsubishi zamontowali) jak i pojawily sie podejscia do kopiowania tych wirusow , 44tuning wycofal sie ze współpracy i zaczal otwierac swoje filie.
Do tej pory na stonie Vtech Pomorze chwala sie ze to robili , oczywiscie bez informacji ze 44tuning wykonywal to dla nich.

Możecie te zrobione samochody zobaczyć bo nadal sa na stronie Vtechu: Touareg (hamownia mobilna ktorej uzywaja widoczna nawet na zdjeciu) http://www.vtechpomorze.pl/index.php?op ... 5&Itemid=1
Porsche - http://www.vtechpomorze.pl/index.php?op ... 4&Itemid=1
Skoda TDI i nawet używaja jeszcze ich nazwy usługi Chip Tuning VIP http://www.vtechpomorze.pl/index.php?op ... 3&Itemid=1

Ta informacje dostalem od znajomego niestety dopiero po mojej pierwszej wizycie w Krakowie, a moze i dobrze bo to mnie takze przekonalo o o wirusowaniu w 44.

Jeśli chodzi o gadanie na inne firmy to szczerze mowiac to sa tak pogodni ludzie, lubia to co robia, i wiedza ze roboty jest dla wszystkich. Skoro robili wirusy dla Vtechu to wiedza co sa warci, a w tych czasach doswiadczenie, konkretna kompetencja jest w cenie.

Jest wolny rynek wiec każdy robi wirusa gdzie chce, a na forum wazne zamiast wieszac psy na jakąś firmę to lepiej podawać konkretne, rzeczywiste i sprawdzone informacje.

To na tyle i miłego bujania się, bo Ford górą :fcp2
Konkretną, rzeczywistą i sprawdzoną informacją była moja rozmowa z 44tuning i pamiętam co mi mówili na temat VTECHu, więc nie wiem o co Ci chodzi. Dla mnie i chyba dla każdego w VTECHu wirusa robił Piro. Co do jego kompetencji, to chyba nie ma co tu dyskutować.
GBB jest offline   Odpowiedź z Cytatem