Re: rozrusznik Focus I TDCI dlaczego na ciepłym"hałasuje"
Panowie sam jakiś czas temu miałem podobny problem, i też długo jezdziłęm po mechanikach, pytałem po forum i w końcu problem się rozwiazał. Przede wszystkim znajdzcie sobie dobrego mechanika, bo pseduo specjalistów jest sporo a mnie tylko to na koszty sprowadziło. Ale po kolei. Wieć też miałem identyczny problem metaliczne uderzenia podczas odpalania, ale tylko na bardzo dogrzanym silniku. Na początku mechanik stwierdził, że to na 100% napinacz i oczywiście jego wymiana rolki pośrednie + pasek. I co,po mocnym dogrzaniu to samo. A wystarczyło zorbić prosty test, zrzucić pasek i odpalać auto(elminujemy wszytko co mogło by chałasować z tej okolicy, roli napinacz itp). Pożniej poszedł w ruch rozrusznik, ale na szczeście nie wymieniałem go, to może sprawdzić każdy elektryk). No i ostatnie było koło dwumasowe i po wymianie cisza jakiej dawno nie było. Zestawy koło masowe + tarcza sprzegła staniały ostatnio , ja zrobiłem za 1,3 tys + robocizna.
Tak jak pisałem, znajdzcie dobrego mechanika i każcie po polei sprawdzać i broń boże nie wymieniać niczego, czego nie jest się pewnym na 100%. Ja mam już nauczke na przyszłość - nie wierzyć mechanikówi!!!!
|