Temat: [Mondeo 2000-2007] Podgrzewanie siedzeń
View Single Post
Stary 08-02-2009, 18:23   #179
RECONDO
ford::expert

Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
Domyślnie Re: [MK3] Podgrzewanie siedzeń

Cytat:
Napisał bielakos
Panowie i Panie

Wiązka od 2004 jest identyczna jak w 2001 oprócz kilku istotnych różnic ;-)

Niestety wiązkę miałem od diesla więc nie grają kable od pompy. Trzeba było sztukować i gdyby nie umiejętności taty i brata to ja bym tego w życiu nie polutował.

Jednak nie poddaliśmy się i kontynuujemy. Ciekawe co będzie jak już położymy całą wiązkę i podłączymy akumulator ...

Poza tym - nie wiem czemu fotele z 2004 roku nie mają czujnika położenia fotela oraz maty-czujnika obecności pasażera i w związku z tym nie wiem jak zachowa się układ poduszek po podłączeniu i nie wykryciu tych dwóch elementów. Czy ktoś wie czy da się przeprogramować w komputerze swobodnie czy jednak będę musiał jeździć z migającą lampką poduch ?
Oj chlopie! Prędzej uwierzę iż kobieta i mężczyzna są identycznie zbudowani niż w to że wiązki z MONDEO przed i po FL są takie same! Czujników brak bo inaczej ten system rozwiązano - zrób jak chcesz ale jeżeli wzbogacanie wiązki Twego auta polega na jej całkowitej wymianie/zamianie to powodzenia.... Po dwóch latach modyfikacji wiem swoje, może ty także po tak długim czasie coś zrozumiesz. Czujnik, zwłaszcza kierowcy, odpowiada za odpowiednie napełnienie poduszki - bez czujnika poducha napełni się prawdopodobnie maksymalnie - współczucia dla kręgosłupa w odcinku szyjnym.