Cytat:
|
Napisał franczesko
dobra ale czy dojedziemy do założonego celu poprzez danie kawałka blachy np ze szpachelki w miejsce zaznaczone na żółto w moim poprzednim poście?
|
jak najbardziej, mam w ten sposób zaślepiony EGR i od kilku lat nic się z uszczelką nie dzieje-wciąż spełnia swoje zadanie.
DELIKFENT Twój sposób wyłączenia z obiegu zaworu jest jak najbardziej poprawny i go nie neguję, jednak wcześniej nie pisałeś że zrobiłeś to inaczej chociaż osiągnięty cel jest taki sam. Ja podałem jeden sposób, i od początku starałem się go przybliżyć reszcie użytkowników jako (wg mnie) łatwiejszy do zrealizowania. Można oczywiście całkiem zdemontować rurkę łączącą kolektor wydechowy z EGRem i powstały otwór w dwururce zaspawać.
Tak czy tak EGR już nie powoduje zamulania silnika. Co do tego, który sposób jest łatwiejszy niech sobie każdy sam już odpowie na miarę swoich możliwości manualnych. Ze swojej strony mogę dodać że przez te kilka lat nie miałem już problemów związanych z EGRem, spaliny nie wydostają się poza kolektor tam gdzie nie powinny. Zaślepienie tego zaworu to wg mnie same zalety.