View Single Post
Stary 12-02-2009, 00:52   #12
Adasko_Transit
ford::advanced

Model: Boxer
Silnik: 2.8 HDI
Rocznik: 2003
Domyślnie Re: Zmiana Transita na.. Transita. Czy warto?

maciekd, dzięki Maciek raz jeszcze, wezmę ze sobą znawcę. Podłużnice sprawdziłem w całości (troszkę klęczenia na śniegu, ale dla pewności wszystko :fcp2 ), mało tego wziąłem lewarek z mojego i dźwignąłem go z każdej strony by sprawdzić czy na łożyskach nie ma luzu, z tego co widziałem na podporach są w miarę nowe łożyska. Na stację diagno i tak mam zamiar podjechać, to jest auto do zarabiania a nie naprawiania :fcp4 .

Nie podzielam jednak zdania kolegów co do rzekomego przebiegu autka sugerując się... zużyciem (jeśli tak można to nazwać) kierownicy.. Moja jest w bdb stanie, a szacuję przebieg na grubo ponad 0,5mln km :fcp1

Wrażenia z jazdy próbnej (wstępnej) są dobre, nie ma luzów na ukł. kierowniczym, prowadzi się dobrze, na pusto przyspieszenie przyzwoite jednak nie o osiągi tu chodzi. Jestem zadowolony z oględzin. 100% elektryki działa (przynajmniej to co mogłem włączyć/sprawdzić). Jak widać Maćku na zdjęciach zegary są bez obrotomierza więc zakładanie tematu o przekładce z obrotomierzem byłoby typowym "nabijaniem postów" a nie o to mi chodzi. Z tym raczej nie powinno być już problemu.