nie chce zakladac nowego topica wiec sie dopisze - przeczytalem gro postow ale nadal moje objawy sie roznia szczegolami od innych
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tak wiec
- przede wszystkim stuka i klekocze - raczej cicho - i TYLKO na wcisnietym sprzegle. na polsprzegle jest gorzej (czyli podczas naprawde wolnego manewrowania np na parkingu etc) - drgania na pedale sprzegla sa ale nie jakies koszmarne (wymienilem wlasnie kolo pasowe z innymi pierdolkami ktore znacznie wieksze drgania mi powodowalo)
- klekocze podczas zapalania i gaszenia - niezaleznie od tego czy wciskam sprzeglo czy nie - glosniej niz wyzej
- podczas jazdy przy odejmowaniu i dodawaniu gazu jest pojedynczy 'stuk' (jakby ktos mlotkiem w np zderzak uderzyl
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) - ale nie zawsze - generalnie zauwazylem ze iz wieksze przeciazenie tym wieksze prawdopodobienstwo stuku (przy jezdzie takiej jak na kursach z jajkiem w zasadzie mozna calkiem uniknac tego stukania)
- samo sprzeglo jako tako dziala znakomicie - biegi wchodza, dobrze lapie itd
no ale te stuki i klekot to mnie wkurzaja nieziemsko. z tego co patrze po allegro to sprzeglo mozna zanabyc juz za 500pln, kolo za ok 800+robota drogo bo tez z 500 - pytanie tylko czy wlasciwie zdiagnozowalem problem i czy jesli sprzeglo dziala a problem lezy w dwumasie to 'olac' problem i jezdzic (podobno jak zaczyna stukac to mozna jeszcze pokazna liczbe kilometrow nabic) ?
mondek3 2.0 115 125000.