Re: [Mk3] 2,0TDCi migająca sprężynka (dodatkowe objawy)
Witam wszystkich szczesliwych i nieszczesliwych posiadaczy mondka tdci.
Dwa dni czytam to forum,bo muj kombiak z 2003 roku dal mi sie we znaki ostatnio.Dwa lata jezdze na nowych wtryskach {wymienione jeszcze na gwarancji w niemczech}40 000 km ,miesac temu wymienilem pompe wspomagania ukladu kierowniczego,kupilem uzywana,a od 2 dni mam problem z odpaleniem.Raz odpala ,a raz nie, i dzis mi zgasl podczas jazdy,a po 5 minutach odpalil jakby nigdy nic. Pojedalem dalej ,nie przejmujac sie tym,zgasilem i po godzinie klapa calkowita.Niestety musialem wezwac lawete { mieszkam w hiszpanii }.Kazalem scholowac pod dom,po sasiedzku mam mechanika,umuwilem sie z nim dopiero na wtorek ,a tu jak na zlosc,wziolem 2 dni wolnego,zeby pozalatwiac sprawy ,a mondek mnie roluje.No i teraz odpala i chodzi bez zarzutu,ale strach tym gdzies dalej jechac.
Nie ukrywam,ze mam ochote ominac warsztat,bo hiszpanie lubia zdzierac,a tym bardziej w dzisiejszych,kryzysowych czasach.
Prawdopodobnie , wedlug lektury forum,poszedl czujnik walka rozrzadu,i tu moje pytanie , gdzie go szukac ?
Potrafie sobie poradzic bez mechanika,ale musze wiedziec gdzie jest ten czujnik.
Mialem juz mondka 1,8 i 2,5 , i mam jakis sentyment do tego samochodu,tyle,ze tdci zawodzi coraz bardziej.
prosze o info i pozdrawiam.