View Single Post
Stary 15-02-2009, 00:28   #6
kotkos
ford::amateur

Model: Mondeo MkII
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 1999
Domyślnie Re: [MK1] Dławi się przy gwałtownym wciśnięciu gazu

mch12 - ale mi nic nie strzela.. Nie słychać żadnych strzałów, uderzeń ani żadnych tego typu dźwięków. Mój mondek po prostu nie chce iść przeważnie na 2-3, czasem też 4 biegu. Chociaż też nie zawsze, bo w 60% załapuje i jedzie normalnie, tak jak powinien. W 40% właśnie dławi się, a żeby go "odkrztucić" trzeba albo puścić pedał gazu i ponownie go wdepnąć, albo wcisnąć go do samej podłogi i po chwili zaczyna iść - zresztą pisałem o tym w pierwszym poście. Sprawdzę w takim razie przewody + świece, ale i tak wydaje mi się że Twój problem jest zupełnie inny.

robo24 - u mnie tak się dzieje czy to świeci słońce i jest sucho jak na pustyni, czy to powódź stulecia.. Z tym, że mój mondek już nie gaśnie na wolnych obrotach właśnie po wymianie przepływomierza. Wyglądało to tak, że przeważnie na czerwonym świetle nagle obroty zamiast stać na 900 zaczęły sobie falować od 600 do 1400 obr/sek. i tak do momentu aż nie ruszyłem, albo do momentu zupełnego zgaśnięcia silnika po uprzednim rozhuśtywaniu się wskazówki obrotomierza coraz to bardziej. Gdy tak zaczął świrować można też było dodać trochę gazu na luzie, to wtedy wskazówka przeważnie (bo nie zawsze) opadała normalnie na 900 obr/sek. Na szczęście po wymianie przepływomierza to już przeszłość - pozostaje mi teraz tylko problem duszenia się. W takim razie czekamy na relację z jazdy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kotkos jest offline   Odpowiedź z Cytatem