Re: Dogrzewacz
Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi, podgrzewacz odpala już bez problemu za każdym razem po porządnym wyczyszczeniu, spędziłem nad nim cały dzień ale się opłaciło, mam tylko w dalszym ciągu problem z zagrzaniem silnika, podgrzewacz działa prawidłowo, nawet jak zgaszę silnik to pracuje jeszcze ok 1min, a auto nie osiąga prawidłowej temperatury, dochodzi maksymalnie do literki N w napisie "NORMAL" i nie chce dalej iść, co może być tego przyczyną???? ręce mi opadają bo auto pali jak smok (ok 11l./100km), napiszcie proszę
1) jaka powinna być prawidłowa temperatura, jakie powinno być prawidłowe wskazanie temperatury, czy wskaźnik powinien dochodzić aż do pionu
2)ile palą wasze auta zimową porą
3) czy niedogrzewanie silnika może być spowodowane niesprawnym termostatem lub czujnikiem temperatury???
4) czytałem wcześniej że niektórzy z Was ocieplają przewody płynu chłodzącego otuliną do rur miedzianych, czy to coś pomaga???
Wcześniej miałem Audi A6 i tam po przejechaniu 5km silnik osiągał 90 stopni i tak trzymał cały czas.
Z góry serdecznie dziękuję za wskazówki, dopiero co kupiłem Galaxy ale powoli zaczynam mieć go dosyć...
|