View Single Post
Stary 17-02-2009, 12:37   #3
mascom
ford::advanced

Model: Mondeo MK4
Silnik: 1999 Pb
Rocznik: 2010
Domyślnie Re: [MK2] Sprzęt grający

Zależy czego słuchasz...
Powiem Ci jak u mnie jest:
1.Radio - Sony CDX-GT31U - Bardzo fajne radyjko, ma wyjscie na wzmacniacz i wejście aux z przodu oraz co ważniejsze port USB z przodu (bardzo przydatny).
Radyjko jest produktem przeznaczonym na 2009 rok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Duża możliwość konfiguracji itp Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bardzo mi się podoba - koszt koło 300zł więc warto.

2.Głośniki przód - głośniki DAXa (z pomarańczową membraną, ZGO-165) 165mm i do tego dystanse - jak na coś co tyle kosztuje - dałem cos 106zł na allegro z przesyłką i dystansami to grają bardzo ładnie. Są lepsze od róznych alphardów, bushmanów i innych pierdół a przy tym w podobnej cenie. Są wysokie tony jak również i jest słychac też dół. Szczerze mówiąc po zamontowaniu myślałem że będzie gorzej a tutaj miłe zaskoczenie.

3.Głośniki tył - tutaj zrobiłem błąd - tez DAX, ale tym razem ZGE-165 (takie niebieskie). Koszt trochę niższy - z dystansami wyszło mi 70zł. To są woffery. Grają tak sobie od niechcenia. Gdybym wiedział że tak bedzie to bym kupował bez zastanowienia to co mam z przodu.

I teraz parę moich uwag:

1. Nawet najlepsze głosniki nie zagrają dobrze bez wcześniejszego wytłumienia drzwi. Zagrają, ale będzie słychać jak plastiki w drzwiach pracują. Najlepiej wytłumić drzwi matami bitumicznymi a miedzy boczek drzwi a blachę wsadzić coś tłumiącego - widziałem że niektórzy wkładają jakieś maty filcowe dla wytłumienia.

2. Jak będę miał pieniądze (obecnie wymiana sprzęgła naciągła mój budżet) to zmodyfikuję trochę swój zestaw. Wytłumię drzwi. Głośniki z przodu umieszczę z tyłu a na przód dam [link=http://www.allegro.pl/item547130479_hertz_esk_165_wybitny_dzwiek_i_masa_ gratisow.html:1i5tm8un]taki[/link:1i5tm8un] zestaw.

3. Skrzynia i wzmacniacz - zamontuj najpierw starannie głośniki z drzwiach, wymień przewody oraz sprawdz czy wszystkie głośniki pracują w tej samej fazie, wytłum wszystko i dopiero wtedy zobacz czy potrzebujesz jeszcze więcej niskich tonów.
mascom jest offline   Odpowiedź z Cytatem