Cytat:
|
Napisał RafałB
Cytat:
|
Napisał mna79
Wcześniej miałem Audi A6 i tam po przejechaniu 5km silnik osiągał 90 stopni i tak trzymał cały czas.
Z góry serdecznie dziękuję za wskazówki, dopiero co kupiłem Galaxy ale powoli zaczynam mieć go dosyć...
|
Każdy osobowy tak łapie temp,ale nasze Vany,ze względu na gabaryty kabiny i ilość dysz wentylacyjnych potrzebują więcej czasu na nagrzanie,za to jest dogrzewacz co daje efekt taki jak grzanie w osobowym,żeby nie on to byłoby cienko...
|
Nie każdy!
ople też niektóre mają dogrzewacze typu d5wz lub elektryczne...
passaty tak samo. Jak nie mają pieca spalinowego to taki na świece żarowe.... właściwie na komplet świec, taki wynalazek był omawiany na forum, ktoś od francuza adoptował do SGA
Cytat:
|
Napisał robdemolka
Cytat:
|
Napisał wieslawbart
Witam.No i jestem po wymianie kolejnej świecy i sterownika.Reklamacji nie uznano ale dostałem 45zł rabatu.Czy ktoś sprawdzał ile mniej więcej czasu grzeje świeca przy odpalaniu podgrzewacza?
|
w czasie pracy dogrzewadza swieca grzeje cały czas .bo przecież musi zapalać rope
|
A mi się wydawało że jak się płomień rozwinie, jest przedmuchany do komory spalania i tam się utrzymuje. [wysokie obroty dmuchawy]
W tym też czasie świeca właśnie nie jestem pewien czy czasem nie jest już wyłączona.... a paliwo jest wdmuchiwane z powietrzem do komory spalania.
Jak miałem otwarty piec na to tez wyglądało.
Jak się mylę niech mnie poprawi jakiś autorytet z naszego forum :fcp13