View Single Post
Stary 18-02-2009, 23:37   #10
krzysuu_mondeo
ford::amateur

Domyślnie Re: [Mk3] Odpowietrzanie filtra paliwa w TDCI

mondeo 2003 2.0 TDCI
Witam wszystkich, zabralem sie do wymiany filtra paliwa, przed tym czytalem na forum i pisali zeby zalac filter ropa i zeby palic, ale niemialem ropy w karnistrze i chcialem sposcic z przewodow, no i podlazylem pojemnik pod waz spustowy i zakrecilem silnikiem, rope ktora przelala sie do pojemnika wlalem do nowego filtra (i moja glupota bylo to ze robilem to bez filtra) no i podchodze do ponownego rozruchu bo zbraklo ropy ale wylecialo tylko troszeczke napewno z tego powodu ze lecialo to wezem spustowym i niemialo juz skad podpompowac ropy, no ale zalalem filter chociaz i tak do pelna niestarczylo, zalozylem przewod i zabralem sie do odpalania i nic krece krece i nic, i pierwsza mysl to zapowietrzony uklad po przez moje krecenie aby otrzymac rope, no i skontaktowalem sie ze znajomym, polecil mi zebym poodkrecal przewody od wtryskow i zeby krecic az zacznie zdrowo ropa walic no i tak zrobilem, przykrecilem przewody krece krece i nadal nic silnik zbiera sie zeby odpalic ale nieodpala i stad pytanie czy jest mozliwosc zapowietrzenia wtryskiwaczow i ewentualnie jak je odpowietrzyc? dodam ze przed wymiana nie bylo zadnych problemow, za wszystkie pomysly i za pomoc WIELKIE DZIEKI auto stoi drugi dzien a ja juz nie wiem co mam robic takze licze na szybkie sugestieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
krzysuu_mondeo jest offline   Odpowiedź z Cytatem