View Single Post
Stary 19-02-2009, 21:34   #113
artisane
ford::beginner

Domyślnie Re: [Mk3] 2,0TDCi migająca sprężynka (dodatkowe objawy)

:553:
Cytat:
Napisał jusuf
Witam ponownie wszystkich z problemem "sprężynki".
Jeszcze nigdzie nie byłem w żadnym warsztacie ale na samą myśl o konieczności takiej wizyty robi mi się niedobrze.Naprawdę nie ze względu na jakieś wydatki ale na nieuczciwość i naciąganie wielu pseudofachowców.Ostatnio mój mondek przejechał na trasie Warszawa-Zakopane i raz na na trasie zmusił mnie do chwilowego wyłączenia motoru co było skuteczne.W drodze powrotnej problemu nie było,ale następnego dnia zaraz po uruchomieniu motoru znów "sprężynka " zaczęła mrugać i kilkakrotne uruchamianie silnika pozwoliło na zniknięcie problemu.Zaznaczam że sprężynka dawał już znać wcześniej ale problem znikał sam i motor pracował bez zarzutów.W czasie kiedy mruga sprężynka silnik traci moc i jazda jest w zasadzie niemożliwa.Nie mam żadnych problemów z uruchomieniem silnika i innych widocznych objawów.Podzielę się tutaj swoim doświadczeniem jak usunę problem i mam nadzieję że nie spotkam takich fachowców jak z pewnego autoryzowanego serwisu Boscha....

Pozdrawiam
Kolego, czy twój mondek ma przejechane więcej niż 100 000 km, czy byłeś na kompie?
Jeśli tak to jakie błędy pokazał? Być może to jednak wtryskiwacze. Napisz coś.pozdrawiam
artisane jest offline   Odpowiedź z Cytatem