View Single Post
Stary 21-02-2009, 21:52   #10
Sebastian Mondeo3
ford::amateur

Domyślnie Re: Ford Mondeo MK III 2003 Diesel 130 KM - skrzynia tiptronic

Witam ponownie.Po wielu zabiegach z tym podszarpywaniem posypała się turbina.I nie uwierzycie ale po regeneracjii szarpanie ustało.Rozmawiałem z mechanikiem który od lat regeneruje turbiny i stwierdził ze bardzo prawdobodobne ze to bylo przyczyna.Nie bede opisywał dokładnie tego co powiedzial bo nie znam sie na budowie tego urzadzenia.W kazdym razie przeprowadzilem regeneracje za 800 we wrocławiu i przez 3 miesiace bylo ok.ale wszystko co dobre szybko sie konczy.Znowu zaczął podszarpywać lecz w innym zakresie obrotów czyli w innym zakresie predkosci.Jest to slabsze niżeli wczesniej ale odczówalne.Mysle ze gdyby turbina byla nowa a nie tylko regenerowana to działało by ok a teraz są tam jakies luzy powstałe z urzytkowania w srodku turbiny i moga powodowac tego typu zjawisko.Podsumowując sprzedaje w cholere te auto za DUŻO mnie juz kosztowało.Kupiłem japończyka Mazde 6 kombi i mam nadzieje w spokoju robic kilometry a nie kiwac na warsztacie i płacić grubą kase...pzdr dla wszystkich szczesciarzy którzy nie mieli jeszcze problemów z tym modelem FORDAB ....pamietajcie ze wczesniej czy póżniej się zaczną....Delfi to delfi.....(ukł. wtryskowy).a TIP TRONIK to TIPTRONIK drogi w naprawie wiec boli po kieszeni.
Sebastian Mondeo3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem