View Single Post
Stary 23-02-2009, 09:32   #537
Schem
ford::professional

Model: Jeep Grand Cherokee
Silnik: 4.0 I6
Rocznik: 1994
Domyślnie

Cytat:
Napisał mk3vip
przecież każde wirusowanie mozna nazwać "oblokowaniem" fabrycznego softu
W sumie chodzi chyba o to aby wiedzieć co i jak oraz gdzie odblokować
Prawie. A prawie robi różnicę.
Co innego jest NAPISAĆ, bądź ZMODYFIKOWAĆ parametry fabryczne, bazując na swojej wiedzy i niejako POPRAWIAJĄC fabrykę, a co innego jest ZDJĄĆ FABRYCZNĄ BLOKADĘ i pozwolić samochodowi osiągnąć parametry napisane przez producenta. A zablokowane elektronicznie ze względów bezpieczeństwa.
Wystarczy mieć interfejs od tego producenta (kupić go) i "postępować zgodnie z instrukcją".

Dla mnie to nie jest tożsame Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I nie wydaje mi się, żeby było to powodem to strasznej dumy...

Cytat:
Napisał mk3vip
konkretnie znane mi fakty w temacie Vtech vs 44tuning opisałem wczesniej
Pisze chocby na ten temat dla tego ze w Krakowie podeszli do mnie i do mojego Ford-a jak do kolejnego przedmiotu do tuningu z portfelem, umowili termin ze mna na chipa a po 3 godzinach okazało się że moga mi tylko zaboxowac mojego Forda bo woogole nie mieli sprzetu do mojego motoru, to też pisałem wcześniej

Cytat:
Napisał mk3vip
opisywałem na stronie 23 i 24 w tym wątku choćby na temat Leona szefowej i wirusie (gotowym) zrobionym w salonie czy to że tylko ze podobno wasz piro tylko pisał softy dla Vtechu.
I właśnie to jest dla mnie szyte grubymi nićmi.
Duża firma (mówię o centrali w Krakowie, a nie o podwykonawcy gdzieś w Polsce) nie ma sprzętu do 2.2 TDCi, silnika, który ma już dobrych kilka lat, jest w ofercie firmy i do tego właściciel tejże firmy jeździ fordami od kilku ładnych lat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Sprawa Leona - silnik grupy VAG, znany również od kilku lat, mało egzotyczny bym powiedział, i rzekomo facet zajmujący się tuningiem nie umie go zrobić...

Nie obraź się... ale brzmi to jak oczernianie konkurencji i reklama własnej firmy.
Taki czarny piar...

Ja na przykład tylko w V-techu spotkałem się z rzeczowym i konkretnym podejściem.
Reszta, na hasło Ford dostawała wysypki.
Masters'a cytowałem na poczatku tego wątku i podobne podejście miała cała "czołówka" polskiego chiptuningu.
"Kup se pan Golfa, to zrobimy"

Cytat:
Napisał mk3vip
Sobie kolego popatrz na to bo gostek z 44 został na tyle doceniony że ten konstruktor z F1 z którym ścisle wspólpracuja to im zafundował [...]
to samo przez siebie przemawia że muszą być konkretnie warci, a na zdjeciach z barborki było ewidentnie widac pod lusterkami podziekowania w jezyku angielskim dla 3 gości.
He, he, he... No faktycznie... Podziękowania w języku angielskim podnoszą wartość o 1000 punktów...

A na stronie v-tech, ich wartość podnoszą konkrety:
http://vtech.pl/aktualnosci/najnowsz...szy-397-5.html
Na przykład.
Albo
http://vtech.pl/motosport/inne/skoda...k-279-108.html

Mnie osobiście nie podnieca, kto co od kogo dostał...

Cytat:
Napisał mk3vip
Dla mnie to jest autorytet
No coments
Ok, ja tego nie neguję - każdy ma swojego Boga.
Tylko nie lubię, jak ktoś kogoś oczernia i bezczelnie w wolną przestrzeń wstawia swój produkt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał mk3vip
No i z tego co wiem to zarówno szef z 44 jak i szef z Vtechu sie znają,
W tej branży wszyscy się znają i znajomość z Piro nie powoduje od razu czyjejś nobilitacji.
W V-techu tez nie usłyszałem nigdy złego słowa na konkurencję i gdybyś poszukał sobie postów Piro na tym forum, doszedł byś do takich samych wniosków.

Cytat:
Napisał RoNiN76
dajcie pokój
Pokój!

Generalnie nie przekonamy się nawzajem, do tego V-tech mi nie płaci, ale nie lubię takich manewrów generalnie jakie Kolega tu przeprowadza...
Każdy robi tam gdzie chce, ale nie bawmy się w akcje "kto kogo" i "kto komu".
Szczególnie używając słów "kolega był", "szefowej autem", "powiedzieli mi przez telefon". itp.

pozdrawiam
Schem jest offline   Odpowiedź z Cytatem