View Single Post
Stary 26-02-2009, 09:43   #16
maciekd
ford::advanced

Model: Transit Mk5 FT100, Transit Mk6 Euroline
Silnik: 2.5 Di 76KM, 2.0 tdci 125KM
Rocznik: 1996, 2004
Domyślnie Odp: Mój pierszy Ford

Cytat:
Napisał Adasko_Transit Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Maćku ile płaciłeś za to pobielanie? Droga zabawa?
Wiesz co, ja to miałem w jakiejś szopie pod Kielcami robione, więc cena będzie nieadekwatna. W Warszawie dobry warsztat powiedział mi 10 - 12 tysięcy, więc cena jak na 12latka bez sensu. Podjąłem więc decyzję o połataniu osiołka przy zachowaniu rozsądku cena/jakość a to co wyjdzie (nie wszędzie się chłopcy przyłożyli) albo sam albo w jakimś lepszym warsztacie zrobię. Po prostu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Odpowiem tak:

- drzwi odsuwane używane - 500PLN (sam kupowałem, są reperaturki na rynku, ale moje były całkiem pognite)
- drzwi tylne, nowe, zamienniki - 680PLN za komplet (sam kupowałem, są dostępne reperaturki, ale moje już były robione więc zdecydowałem się na nowe)
- tylny zderzak - nowy zamiennik - 100PLN (sam kupowałem)
- farba - 1200 PLN o ile dobrze pamiętam
- robocizna, szpachla, materiały, zachlapanie podwozia bitexem, sporo reperaturek - 2400PLN, więc niedrogo; malowany był do rynienki.

Z efektu... niby jestem zadowolony, bo jest o niebo lepiej niż było. Już widzę, że z tyłu rynienki i narożniki drzwi przednich będą do zrobienia. Mocowanie świateł i elementy nad pasem przednim (błotnik od przodu) zrobię sobie sam trybem gospodarczym przy okazji wyciszania komory silnika.

Przednie podłużnice robiłem w Wawie i zapłaciłem 1600 PLN za wszystko. Co do jakości to powiem po zimie jak wyglądają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
maciekd jest offline   Odpowiedź z Cytatem