Temat: [Mondeo 1996-2000] No i się porobiło!
View Single Post
Stary 01-03-2009, 15:01   #1
kupiec35
ford::beginner

Domyślnie No i się porobiło!

Mam pewien problem drodzy forumowicze i prosze nie odsyłać do szukajki ponieważ chyba przeczytałem wszystkie wątki związane z kodowaniem imo w nowo dorobionym kluczu.Mój problem to cos chyba niebywałego.Posiadam mondka nie wyposażonego w pilota i nigdy on nieposiadał.Rocznik 1999 kwiecień -przy zakupie otrzymałem tylko tak zwaną matkę(czerwony klucz z zatyczka od transpondera też czerwona)po docięciu grota klucznik zaproponował zakodowanie .Procedurę kodowania począ i zakończył tak samo jak wyczytałem na forum.Po tej proceduże kluczem nowo dorobionym zaprogramowanym odpalił samochód i ja sobie odjechałem -podjechałem pod dom no i po wyłączeniu zapłonu ponowna próba i KLOPS .Dioda przy tripie zaczyna pulsować intensywnie po przekręceniu klucza w pozycji 2-dalsze przekręcenie kluczem nie daje żadnego efektu -następuje cisza,rozrusznik nie zakręci .Następna próba -wsadzam klucz matkę i ten sam objaw.Ponowna wizyta u klucznika to tylko sprawdzeni wartości transpondera okazuje sie że wartość trans.z matki a wartość trans.klucza taka sama (C4).Więc zwracam się do Was może ktoś z was miał taką przypadłośc.Proszę o nakierowanie mnie na jakiś trop. Z góry dziekuje....