View Single Post
Stary 01-03-2009, 21:08   #10
Kromhout
ford::beginner

Model: MONDEO MK3
Silnik: 2.0 TDCI 115/154 KM
Rocznik: 2006
Thumbs up Odp: Różnica spalania między Kombi a Hatchback/Sedan

Cytat:
Napisał peterpz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem czy wiesz ale najmniejsze spalanie jest w okolicach 100 kmh, a potem, ze względu na to że opór powietrza rośnie kwadratowo do prędkości spalanie gwałtownie wzrasta. W MK2 książka pojazdu pokazuje, że podczas jazdy ze stałą prędkością 90kmh pali 4,5 litra.

Wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale nie po to kupiłem Mondeo by jechać 90 w trasie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jeżeli dopiero przy 100 km/h moge wrzucić 6 bieg ( 1500 obr.min) . To kiedy będzie miej palił ? Przy 100 na 6 czy 90 na 5-ce ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kromhout jest offline   Odpowiedź z Cytatem