View Single Post
Stary 06-03-2009, 23:12   #38
luckmar
ford::advanced

Model: Mondeo Kombi Ghia
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2001/2002
Red face Odp: trzęsie kierownicą

Cytat:
Napisał Marcinoo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam nie chciałem zakładać nowego tematu więc:

mam Mondeo Mk3 z 2002 roku zmieniłem tarcze klocki amortyzatory... i przy hamowaniu
(nie przy przyspieszaniu) trzesie kierownica jak h***.... i kolejny problem podczas jazdy lub postoju przy skreceniu kierownica tylko w prawo czuje opór jak mocniej przekrece kierownice to słychać takie "strzelanie" , nastepny probllem podczas wykręcania samochodem gdy trzeba kierownica kręcić na maxa w lewo lub w prawo to słysze "strzelanie" sprężyn... dodam że jedna sprężyna z przodu była zmieniana ponieważ podczas wykręcania ułamała się !!...
Nie wiem co to może być ...błagam pomóżcie mi bo niedługo szlak mnie trafi zbliża mi się wielkimi krokami wizyta u mechanika ponieważ muszę zmienić "silent bloki" a chciałem odrazu zrobić wszystko i cieszyć a nie męczyć się jazdą tym samochodem...

Proszę o pomoc , dziękuję i pozdrawiam.
Według mnie sprężyna obciera o podłużnice i stąd to strzelanie. Sprawdz to najlepiej przy pomocy drugiej osoby, jedna kręci kierownicą a druga obserwuje i nasłuc***e. miałem tak kiedyś przy citroenie, średnica spręzyn była troszkę większa niż kielich na mcpersonie i obcierało właśnie o podłużnice (kupowałem sprężyny nie chińskie - jakieś lepsze)
luckmar jest offline   Odpowiedź z Cytatem