View Single Post
Stary 08-03-2009, 20:06   #10
Cien77
ford::average

Model: Focus I i II; Fiesta; Mazda Tribute aka Ford Escape, Maveric
Silnik: 2,0 ZETEC; 1,6 ZETEC i 1,6 Ti-VCT; ecoboost 1.0 100KM
Rocznik: 2003, 2004, 2008 i 2014
Domyślnie Odp: [MK2]Problem z turbiną - zepsuła się juz trzecia.

Cytat:
Napisał damianelo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS. Od oddania przejechalem 400km w trasie; gdy dojezdzalem do domu silnik zaczal nagle stukac jednostajnie - pracuje normalnie ale zdecydowanie glosniej, caly czas i nie tylko podczas dodawania gazu(wiec nie turbo juz). Niby jedzie dobrze, przspieszenie jest i wszystko gra, ale stuka i to mnie niepokoiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy moge jechac samochodem czy oddac do majstra?? Czy moze to byc panewka(tak wyczytalem na forum)?? Jaki bylby koszt??
Może to być panewka, ale może być też parę innych rzeczy. Ja w benzynie (Hyundai) też usłyszałem takie stukanie, na drugi dzień do mechanika, ale nie dojechałem:667:. Okazało się, że przeskoczył pasek rozrządu z powodu zepsutego napinacza. Stukał bo był luźny, ale napinał się przy obrotach pow. 2000 i wtedy stukanie było prawie niezauważalne.
Cien77 jest offline   Odpowiedź z Cytatem