View Single Post
Stary 11-03-2009, 11:58   #5
koljaiczek
ford::beginner

Model: Focus mk1
Silnik: 1.8TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Alarm Cobra - nie działa alarm pokrywy silnika

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
max3232. syrena jako taka działa. chyba nieprecyzyjnie opisałem to w wątku, ale obecnie przy włączaniu alarmu syrena wydaje dźwięk. alarm (poprzez syrenę właśnie) nie zgłasza natimiast żadnego problemu. wcześniej po włączeniu alarmu migał dodatkowo trzy (albo dwa- nie pamiętam) razy kierunkowskazami i brzęczał chcąc zgłosić jakiś problem.
dzieki za linka na schemat. wiem co i jakGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.))

piotrek 74. kod mamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

arturek. "czujnik maski potrzebny do programowania alarmu".
Dodatkowy czujnik. Hmmm... A może możliwa jest taka konfigurajca alarmu, że alarm korzysta on z "elektryki" zamka- do zamka pokrywy dochodzą dwa kabelki. Może to one powinny załączać alarm przy otwarciu. Co o tym sądzicie? Do czego są te kabelki zamka?

Na schemacie dopatrzyłem się, że dodatkowy czujnik powinien być podłączony do pinu 12 centralki. Postaram się sprawdzić, czy to czasem nie ten kabelek. Dam znać. W międzyczasie jednak prośba o odpowiedz na zadane wcześniej pytanie.
Za ch...rę nie pamietam, czy przed wymianą przodu pod maską znajdował się jakiś czujnik;(