Odp: Gdzie dobre warsztaty w Szczecinie
Witam - dodając jeszcze opinie o Fordcar - ponieważ miałem chrobotanie/czasem świstanie w okolicach alternatora -wymieniałem ostatnio pasek alternatora i łożysko prowadzące (na takim bębenku-ponoć do regulacji).To był 1-szy warsztat, jaki odwiedziłem od sprowadzenia auta z Niemiec,więc wiem,że nikt przy nim wcześniej nie majstrował. Mam takiego farta,że dysponuję u siebie własnym kanałem i tak z ciekawości zaglądałem wiele razy - zwłaszcza przed tą naprawą pod mojego fokusika, więc wiem co i jak wyglądało przed ich "naprawą". Powiem: tyle 2 h u nich spędziłem,bo nie mogli dostać części dla mnie, jak w końcu "ponaprawiali"- to co myśleli,że było przyczyną tych dziwnych odgłosów-okazało się,że lipa -nic nie było lepiej-skasowali 150 PLN i dali mi namiar na gościa od alternatorów. To by nie w****...o mnie jeszcze-autko,to nie łopata i czasem można "nie trafić" z "ekspertyzą, bo wiadomo ma kilka części. Po jakichś 2-3 tygodniach zauważyłem,że jadąc na wrzuconym dowolnym biegu-autko zaczyna piszczeć (piszczy,tylko jak jadę na biegu-jadąc na luzie nic się nie dziej) Wskoczyłem więc u siebie na kanał i co zobaczyłem -brak 2-ch śrub na łączeniu silnik-skrzynia -no i co oczywiste -wszystko zarzygane olejem ze skrzyni. Gdybym nie miał kanału i gdybym nie wiedział,że tylko do nich wstawiałem auto-pomyślałbym,że może takie autko kupiłem-no i mam pecha.Wiedząc jednak,że widziałem całe autko od spodu wiele razy - i czegoś takiego po prostu nie sposób nie zauważyć (dodam,że w miejscach,gdzie były śruby są czyściutkie otwory,tak jakby ktoś przed chwilą je wykręcił-zero śladów rdzy,czy zabrudzenia na gwintach). Obiecałem sobie tylko tyle-nigdy więcej tam nie pojadę.Szkoda czasu i kasy na cwaniaków.Są na szczęście inne warsztaty w Szczecinie i okolicach. Polecam Rysia z Kijewa (jak ktoś jest z Prawobrzeża)-spoko gościu i zna się na rzeczy, a Fordcara-choć jeżdże codziennie koło nich,już nigdy nie odwiedzę i z całego serca odradzam.
|