View Single Post
Stary 12-03-2009, 08:53   #393
maryanpl
ford::average

Model: Ford Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Podkarpacki spam ...

Witam wszystkich
Lulu Dunlopy, które obecnie posiadam, spisywały się jak na razie świetnie. Ciche w czasie jazdy, do tego autko na nich trzyma się drogi jak przyklejone, a jeżdżę zarówno ja, jak i żona raczej dosyć szybko i nigdy nie wpadłem w nich nawet w najmniejszy poślizg. Do tego mają świetny Aquaplaning, wjeżdżając nawet dosyć szybko np. prawymi kołami w duże kałuże świetnie odprowadzały wodę i autko nawet nie drgnęło w innym kierunku niż ten w który się jechało. Ogólnie jestem z nich bardzo zadowolony, chodź długo na nich nie jeżdżę, na dokładne oceny przyjdzie czas za parę sezonów.
Jeśli chodzi o ścieralność to dopiero zobaczę. Dunlopom wierzę, ponieważ moje wcześniejsze opony to był wcześniejszy model Dunlop Sport 2000. Po przejechaniu około 50tyś km były w świetnej formie i miały dalej "kupę" bieżnika, nawet się nie zbliżyły do kostki ostrzegawczej. Niestety miałem złą zbieżność (chodź auto nie uciekało za bardzo) i mi strasznie ścięło prawą stronę, a, że cenie bezpieczeństwo i komfort jazdy (i psychiczny) to zmieniłem na nowe.
Także myślę, że te opony to dobry wybór, ale nie podważam też wskazanych przez Ciebie Bridgestone'ów bo w testach wypadły świetnie i oba te modele są do siebie podobne.
Także wybór należy do Ciebie, ale wydaje mi się, że przy tej klasie producentów co byś nie wybrał to będziesz zadowolony.
Pisz co tam Ci do głowy przyjdzie w tym temacie to zawsze wspólnie coś pogrzebiemy i poszukamy.