Temat: [Mondeo 2000-2007] Montaż czujników cofania kombi
View Single Post
Stary 12-03-2009, 09:24   #11
mati_mat
ford::beginner

Model: MONDEO
Silnik: 1,8 16V
Rocznik: 2002
Smile Odp: Montaż czujników cofania mondeo combi

Cytat:
Napisał RECONDO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam kombi, mam czujniki przód/tył, jest OK, żadnych (a przynajmniej bardzo rzadko) "mylnych" odczytów.
Kolega Felician nie pyta się czy po zamontowaniu czujników będzie miał mylne odczyty tylko czy wysokość będzie dobra aby ten odczyt był prawidłowy a z twojego postu nic nie wynika.
Nie mam czujników cofania ale tak na chłopski rozum, to opisywana wysokość przez producentów to jakaś średnia przyjęta wysokość przeszkód a w tym wypadku najwiecej to zderzaki innych samochodów. Jeśli dasz za nisko to obawiam się, że czujnik w dużych przypadkach będzie brał prześwit auta i w trakcie cofania prędzej będziesz miał cudzy zderzak na swoim niż Ci czujnik zasygnalizuje. W innym przypadku dojeżdżając do krawężnika może on Ci go wykryć a przecież zderzakiem nie zahaczasz (z regóły Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) o krawężnik.
mati_mat jest offline   Odpowiedź z Cytatem