View Single Post
Stary 12-03-2009, 11:11   #15
damianelo

Domyślnie Odp: [MK2]Popychacze - gdzie wymienic i jaki koszt??

Fordzik powrocil z ASO Forda w Plocku. Ojciec, ktory go odbieral dowiedzial sie kilku ciekawych rzeczy:

1) licznik byl krecony o conajmniej 100tys km (teraz ma 92tys)
2) komputer wykazal, ze nie ma poduszek powietrznych (tzn sa jakies atrapy ewentualnie).
3) komputer wykazal brak klimatyzacji (niby przycisk dziala i cos sie dzieje jak wlaczalem, ale kupilem zima, wiec nie uzywalem do tej pory ani razu)
4) Stuki opisane powyzej to wina popychaczy - jest ich 16 i 2 czy 3 zaczely chaczyc i sa do wymiany.
5) Turbina zacierala sie z powodu filtra oleju - widniala plakietka od ASO w Niemczech, ale pewnie podbita przez Polaka:/ Nawet jezeli olej zostal wymieniony to juz o filtrze zapomnianoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jestem w szoku:/ Samochod po przyprowadzeniu wydawal sie byc idealny. Siedzenie kierowcy niewgniecione w porownaniu z pasazerem, galka i kierownica niewytarte. Tapicerka w bardzo dobrym stanie. Nic nie stukalo ani nie pukalo. Ten, kto mi przyprowadzal oczywiscie nie mogl wiedziec o klimie i poduszkach - bez kompa tego nie mozna spr.

Jedyne czego zaluje, to ze nie pojechalem na komp zanim go kupilem. 200zl i wiedzialbym, ze cos jest nie tak. Jest male wgniecenie przy kole i wychodzi, ze samochod mogl przejsc drobny wypadek. Na pewno jest zjezdzony bo popychacze nie psuja sie przy 80tys km.
Mechanik w ASO powiedzial, ze owe stuki to popychacze, ktore sa do wymiany. U nich kosztuja 70zl za sztuke (x16) = ok.1100zl) + wymiana ok 1tys zl (bo niby tyle filozofii ze zdjeciem silnika) czyli ok 2tys. A nie oplaca sie, bo jak sie to naprawi to i dolna czesc silnika moze pasc. MEchanik doradzil kupno nowego silnika:/

Moje pytanie brzmi: Czy moglby ktos polecic w Wawie kogos kto sie tym zajmuje (dobrze i w miare tanio) oraz w ogole podac adres sklepu w necie gdzie moznaby zakupic te popychacze?? Nie moge nigdzie znalezc. Bede wdzeiczny za pomoc.

PS.2 JAK KTOS KUPI SAMOCHOD KONIECZNIE NA KOMPA JECHAC!!! Ja juz sie sparzylem i 2gi (niewazne jaki bedzie) przed zakupem jedzie na kompa...

Ostatnio edytowane przez damianelo ; 12-03-2009 o 11:21 Powód: Zmiana biezacego watku na aktualniejszy
  Odpowiedź z Cytatem