Temat: [Focus 1998-2004] jakie koła do Focusa
View Single Post
Stary 12-03-2009, 12:09   #17
insztalator magazynier
ford::beginner

Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: jakie koła do Focusa

Napisałem "specjalisty", bo taką masz rangę na forum. Nie mam zamiaru Cię obrażać. Jeżeli tak to odebrałeś, to przepraszam. Kpiąca uwaga faktycznie była, bo możesz sobie wyobrazić moje zdziwienie, gdy okazało się, że najgorszy licznik miał błąd na pozmiomie bodajże 8 czy 9%. Chętnie pokazałbym te wyniki, ale jak napisałem wcześniej widziałem je dawne temu i nie jestem w stanie ich teraz znaleźć.

Moje "purytańskie" podejście do błędów jest mimo wszystko słuszne i po części wynika ze zboczenia zawodowego. Jeżli masz +/- to założenie, że błąd jest cały czas "+", jest niestety małym "naciągnięciem". Poza tym dokładność podawana przez GPS jest najczęściej z optymistycznym założeniem, że "X metrów dla Y pomiarów", np dokładność 3m dla 80% pomiarów. Zwykłe oszustwo, ale zdecydowanie lepiej brzmi.

Wracając do tematu (bo faktycznie, nie potrzebnie od niego odchodzę i kłócę się (no powiedzmy - dyskutuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ), to rozmiar 195/60R15 jest jednym z dopuszczalnych (wspomniany przez Ciebie wpis), więc możemy chyba uznać wszystko będzie OK.
insztalator magazynier jest offline   Odpowiedź z Cytatem