Temat: [Mondeo 2000-2007] Opony letnie. CO POLECACIE ?
View Single Post
Stary 12-03-2009, 13:14   #26
wiaterek
ford::beginner

Model: MK3
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Opony letnie. CO POLECACIE ?

Cytat:
Napisał Muchor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A propos tego sklepu internetowego:

Mam wątpliwości czy to co chcecie zrobić jest uczciwe. Przecież to jasne, że ktoś się walnął i omyłkowo powstawiał ceny typu 1 zł. Naprawdę chcesz zarobić na takiej pomyłce? To zgrubsza tak, jakbyś okradł tego niezbyt udanego informatyka.
O kradzieży nie ma mowy, bo te ceny były jeszcze przez 2 godziny po zamówieniu przez Nas opon - więc to już jest totalna amatorszczyzna. Po złożeniu zamówienia skontaktowałem się telefonicznie i grzecznie zapytałem kiedy będzie dostawa ? (czyli innymi słowy mówiąc uprzedziłem ich o tym, że coś się stało)

Mówisz o uczciwości - hmmm, ja nie oczekuję sprzedaży rzeczywiście po 1pln. Szukałem najzwyczajniej w świecie opon w internecie. Odnalazłem stronę i się zaczęło.
Tak naprawdę dzięki mnie dowiedzieli się o tym tak szybko. Wyobrażasz sobie co by się stało, gdyby przez cały dzień spłynęło im kilkaset zamówień ? (strona była dosyć dobrze wypozycjonowana)
A oni sprytnie zmienili regulamin, nasze zamówienia skasowali, zero historii na moim koncie po zalogowaniu.
Czy to jest uczciwe ?
Ja dane osobowe i adresowe łącznie z prywatnym numerem telefonu i mailem podałem - niby standard.
Ale wg mnie tak sprawy się nie załatwia.
Wysłałem im maila z informacją iż oczekuje na propozycję z ich strony - nic im się nie stanie jak sprzedadzą opony z konkretnym rabatem, tak żeby NIE ZAROBIĆ, ale też nie STRACIĆ sprzedając po 1pln.

Jeżeli nie będzie kontaktu z ich strony, zadzwonię do właściciela (nie wiem na 100% czy on w ogóle wie o zaistniałej sytuacji), wtedy będę "bardziej wymagający" wobec ZAMÓWIENIA ZŁOŻONEGO I POTWIERDZONEGO PRZEZ NICH
wiaterek jest offline   Odpowiedź z Cytatem