Cytat:
|
kąt "widzenia" czujki jest na tyle duży, że każdy zderzak będzie wykryty na 100%.
|
Co do wykrycia zderzaka to ja nie mam też wątpliwości lecz mam jednak inną wątpliwość. Zderzak na przedzie nie jest płaski do samego dołu lecz jego środek wystaje najbardziej a spód się cofa. Teraz przyjmując że montujesz czujniki niżej tak jak opusuje autor postu (może aż taka różnica nie jest faktycznie rażąca). Z twojej teorii kąt widzenia czujki jest duży. Ok, rozumiem. Ale z tego co wiem, czujnik działa na zasadzie wysyłania fal ultradzwiękowych i co się odbije i wróci spowrotem wykrywa jako przeszkodę. No wszystko jest ok. Ale wraz ze zmniejszeniem odległości mimo stałego kąta maleje pole widzenia. I tak przy bardzo niewielkich odległościach czujnik zasygnalizuje nam np odległość 20 cm gdzie uzyska to na zasadzie odbicia od spojlera a czoło zderzaka jest wysunięte bardziej i możemy go już mieć na swoim ponieważ w takiej odległości może być już poza polem widzenia czujki.
Fakt faktem przy cofaniu nawet ze systemem parkowania nie robimy to z dużą prędkością
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i jedynie możemy poczuć stuknięcie i nic więcej. No ale montujemy ten system dlatego, żeby tego uniknąć lub osoby z drugiego auta
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powyższa teoria jest jedynie moją teorią nie popartą żadnymi dowodami poza wyobraźnią w głowie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a jedynie co na to wskazuje to zalecenia producentów montażu czujników gdzie taka wysokość ok 50-80 cm to jest mniej więcej wysokość czoła zderzaka.