View Single Post
Stary 12-03-2009, 21:36   #42
rapkar
ford::beginner

Model: C-MAX
Silnik: 1.6 tdci durashift
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Tempomat w C-MAXie - odkrycie

trochę mało prawdopodobne by to były włączniki w kierownicy, mniej skomplikowanych urządzeń w naszych furkach już chyba nie ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale pomierzę miernikiem...
Jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to taśma, może jest inna(?), a że mam tą od kompletu z kierownicą, więc sprawdzę i tą ewentualność

Może CERES zanalizowałbyś nam ten schemat tis, bo ja przyznam szczerze nic z niego nie rozumiem. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy poza taśmą i włącznikami coś jeszcze składa się na tempomat czego mogłoby brakować... bo po odwiedzinach w serwisie i ich gadce odnoszę wrażenie, że to bardziej skomplikowane :|

Moja taśma wygląda tak jak na załączonym obrazku. 1 - tu podpięta poduszka (wnioskuję, że są dwie wersje na jedną wtyczkę i dwie - u mnie wersja z tempomatem ma dwie, a oryginalnie miałem jedną). Poducha pasuje mi do obu kierownic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., 2 - podłączyłem tempomat (dwa piny z prawej odpowiadają za klakson), 3 - nie mam pojęcia do czego służy (u mnie pusta). Może ktoś wie?

Aha... dawcą był samochód o praktycznie identycznych parametrach... różnił się jedynie skrzynią biegów (mój automat) i tempomatem
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 1.jpg (61.6 KB, 217 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez rapkar ; 12-03-2009 o 22:24
rapkar jest offline   Odpowiedź z Cytatem