Temat: rozrzad?
View Single Post
Stary 13-03-2009, 02:39   #1
lukii19
ford::beginner

Model: MONDEO
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 1997
Domyślnie rozrzad?

witam.mam taki małe pytanie.
mam mondeo 1.8td po wymianie korektora wtrysku(impulsator) auto nie chcialo odpalic po dluzysz kombinacjach z odpaleniem udalo sie. dodam ze auto probowalismy na zaciag odpalic i udalo sie 9ale to byl chybal blad.) autko idzie ale jest slabsze wolniej sie buja

-ale zaczał ciezko odpalac a czasami dobrze czasami dluzej trzeba krecic
zaczał o wiele mocniej kopcic przy kazdym dodaniu gazu jak sie jedzie rowno to nie ale jak sie doda gazu to kopci na czarno dodam ze tak nie kopcil tylko czasem delikatny dymek poszedl
-i przy okolo 2400-2600 obrotow slychac klekotanie jakby zaworow takie metaliczne i tak samo jak schodze z predkosci na biegu przy tych obrotach slychac to klekotanie. na luzie tez ale ciut mniej ale slychac a wczesniej tak nie bylo.

i teraz nie wiem czy jechac do mechanika zeby sprawdzil czy pasek nie przeskoczyl czy jechac do pompiarzy zeby ustawiali zaplon boje sie bo przerazaja mnie koszta.

rozrzad ma 23tys (600zl z wymianaplacilem ) wiec jeszcze brakuje mu do wymiany a pompe pol roku temu robilem za 500zl i nie wiem co mnie teraz czeka a to klekotanie mnie przeraza

czy ktos mi cos podpowie albo wie kto s co sie teraz stalo i do kogo jechac pilne bo autkiem malo jezdze bo nie wiem co sie moze stac
lukii19 jest offline   Odpowiedź z Cytatem