View Single Post
Stary 13-03-2009, 23:35   #45
subratri
Zablokowany

Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97
Domyślnie Odp: Fotoradar a prawo[?]

Cytat:
Napisał zibi187 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może i policjanci by mniej karali, ale niestety stoją nad nimi ich przełożeni, którzy naciskają na karanie a nie pouczanie. Najważniejsze są statystyki. Długo by pisać a to nie ten temat.
no i ja bym słowa w tym temacie nie napisał, gdyby przestrzegane były wszystkie przepisy ruchu drogowego z taką samą skrupulatnością jak przestrzegana jest prędkość. Ja dostałem mandat raz w życiu (fotka podczas kończenie wyprzedzania) i właściwie zawsze jadę zgodnie z przepisami, ale nie tylko dopuszczalna prędkość ale i jazda przy prawej krawędzi, ułatwianie wyprzedzania... itd. Tego tam jest tony a drogówka skupiła się na prędkości i tylko na niej. A gdzie reszta?? gdzie płynność ruchu? Gdzie używanie obu pasów ruchu?? gdzie dopuszczalna odległość?? i cała reszta... to już policji nie interesuje bo jak za to karać??

A tak na marginesie znam wielu policjantów, i z prewencji i z kryminalnej i z PG (z drogówki już nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) i wiem, że pracują w policji ludzie którzy czują że mają misję do wykonania ale drogówka to zwykłe.... tu proszę użyć właściwego słowa
subratri jest offline