Cytat:
|
że ja będę zmuszany do zjechania na pas bezpieczeństwa
|
nigdy tego nie powiedziałem!! i od nikogo tego nie oczekuję !!! I jestem zdecydowanym przeciwnikiem. Takie zachowaie jest śmiercionośne dla przechodniów
Cytat:
|
We wcześniejszym poście pisałem, że za dużo widzę tragedii na drogach bo je obsługuję. W większości spowodowane są nadmierną prędkością nie dostosowaną do znaków i warunków na drodze.
|
bezpieczeństwo to nie tylko prędkość (nadmierna) za mała też stwarza zagrożenie... nie wiadomo czy nie większe. Jest cała masa ludzi która jeździła by zgodnie z przepisami gdyby czas przejazdu przez polskę był przewidywalny. Ale jak tu nie nadrabiać gdy planujesz dojechanie na drugą stronę polski na 10 (bo o 13 masz spotkanie) a o 11 jesteś jeszcze w połowie drogi bo ... jak Ty to nazwałeś mentalność?? jeszcze niedawno jeżdżenie po pijanemu też było traktowane jako mentalność... Moim zadniem zagrożenia nie stanowią Ci co jadą 20 km szybciej, tylko Ci co jadą 20 km wolniej, inni się denerwóją flustrują stają się agresywni, spieszą się ... a po polsce naprawdę mało ludzi porusza się jadąc na wczasy - większość porusza się boma coś do załatwienia na drugim końcu kraju, czasy dobrobytu socjalistycznego minęły i ludzie zaczynają ogarniać i wykożystywać trochę większą część świata jak sam powiat, gminę ...
Ja sam gdy jeździłem dużo po polsce jeździłem tylko w nocy bo wtedy mój czas przejazdu był w miarę przewidywalny. w dzień natomiast droga z 8 mio godzinnej potrafiła się zrobić 14 godzinna... zamiast jeden zbiornik paliwa zużywałem prawie półtora... wtedy stanowiłem zagrożenie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W święta wracałem do polski, wjechaem na A4, ruch był duży fakt, ale autostrada ma 2 pasy a WSZYSCY jechali lewym, prawy był tak pósty, że się zakurzył, Policji jednak to nie interesowało... To jest zagrożenie dla bezpieczeństwa ...