View Single Post
Stary 15-03-2009, 17:23   #1
veiovis
ford::amateur

Model: Focus MK II
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2008
Domyślnie ASO w Krakowie

Witam,

przeszukałem sobie trochę forum w poszukiwaniu opinii na temat autoryzowanych serwisów Forda w Krakowie i widzę, że ciągle zdania są podzielone. Ja swoją przygodę zacząłem w Euro Car na Powstańców i szczerze mówiąc nigdy nie czułem się tak mówiąc kolokwialnie "olany" jak w EuroCar. Opisywałem już na forum moje problemy z alternatorem i pierwsze przygody z serwisem. Jako podsumowanie dodam, że ponad miesiąc musiałem wydzwaniać i osobiście nachodzić serwis zanim sprawa jakoś ruszyła. Finał był taki, że już po wymianie alternatora panowie mieli problem z zaprogramowaniem komputera - naprawa przeciągała się godzinami - oczywiście mieli mnie poinformować telefonicznie kiedy skończą. Jak zwykle nikt nie zadzwonił....a przepraszam... raz zadzwonili, żeby spytać się kiedy odbiorę samochód - gdy odpowiedziałem, że samochód już dawno odebrałem - padło pytanie: "to kiedy pan przyjedzie - dzisiaj czy jutro?". Po prostu ręce opadają. Na informację, że do przebiegu 16 000km musiałem już dolać 1,5l oleju - jeden serwisant stwierdził, że to za dużo i trzeba sprawdzić ew. przyczyny - najlepiej podczas wymiany alternatora. Gdy wspomniałem o tym ponownie innemu serwisantowi, przy okazji wymiany tego alternatora - zbył mnie mówiąc, że norma dopuszcza 0,3 litra oleju na 1000 km, więc nie co sprawdzać.

Nie przynudzając -zrazili mnie do siebie cholernie. Teraz stoję przed koniecznością wykonania przeglądu (20k km) i zastanawiam się nad Wikarem. Czytałem, że pomimo dobrej woli, kiepsko sobie radzą z diagnostyką, ale trochę już czasu minęło - może jakość serwisu się poprawiła?

No więc pytanie do osób serwisujących swoje Fordy w Krakowie: EuroCar czy Wikar?

Pozdrawiam, veiovis
veiovis jest offline   Odpowiedź z Cytatem