View Single Post
Stary 15-03-2009, 20:26   #10
kubuspuchaty
ford::advanced

Model: Mondeo MKIV
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: A.D. 2008
Domyślnie Odp: Czym różni się silnik mondeo MK4 1.8 TDCI 100 KM od 1.8 TDCI 125 KM

Cytat:
Napisał formeteo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzisiaj na pulpicie w aucie pokazała sie kontrolka ABS i ESP. Pracownik z Ford Pomoc (awaria miała miejsce w niedzielę) powiedział że nie wie o co chodzi, poza tym że ABS i ESP nie działa. AUTA ZASTĘPCZEGO NIE ZAPROPONOWAŁ. W sumie - przykra niespodzianka. Nie sądziłem że w 11 miesięcznym mondeo będzie tyle awarii (miałem już kilka innych interwencji usuniętych na zasadzie gwarancji np. koło zamachowe do wymiany). Ale ogólnie autko jest OKGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie dawaj się zbyć byle gó..nem. O tej usterce usterek jest wiadomo i od kwietnia 2008 jest akcja serwisowa o dodatkowym uszczelnieniu kostek elektrycznych w kole. Zadzwoń jeszcze raz i zacznij rozmowę od tego żeby powtórzył swoje imię i nazwisko bo nie dosłyszałeś a musisz sobie zapisać. Potem zapytaj o akcję serwisową nr 8V165 ( "V" lub "U" trochę niewyraźnie zapisane mam w książce serwisowej) - złącza ABS.
Komputer wyłączył Tobie system, gdyż kostka zamokła i ma zwarcie. W tej chwili to masz wyłączone działanie ABS i ESP. Twoja sprawa czy pojedziesz sam do ASO , czy też zażądasz lawety. Samochód zastępczy przysługuje jeśli będziesz poza domem.

p.s. Jak już kiedyś pisałem, to totalne świństwo ,że FP nie wzywa klientów do serwisów na akcję. Zwłaszcza, że są to elementy wpływające na bezpieczeństwo. Czekają na powstanie awarii, żeby się do nich zgłosić. A klient musi jechać bez tych systemów.
Sorry za słownictwo, ale nie można tego słabiej nazwać , jeśli firma której zawierzamy bezpieczeństwo swoje i swoich najbliższych ma to głęboko w czterech literach.

Ostatnio edytowane przez kubuspuchaty ; 15-03-2009 o 20:55
kubuspuchaty jest offline   Odpowiedź z Cytatem