Cytat:
|
Jaki z tego wniosek ? Nie nadaje się na kierowcę ! za słaba psychika.
|
Błąd! Wniosek jest taki, że kompletnie nie czuje samochodu i nie ma pojęcia o tym jak może reagowac w różnych sytuacjach. Dlaczego? Bo system szkolenia jest do bólu zły! Szkoły jazdy uczą jak zdac egzamin a nie jak prowadzic samochód! A egzaminatorzy? Ostatnio moja siostra oblała egzamin, a egzaminator na koniec powiedział jej:
Pani bardzo dobrze jeździ, ale jest Pani zbyt nerwowa... czy dobrze jeżdzi to kwestia dyskusyjna (szczerze wątpię) a zdenerwowana na egzaminie napewno była. Ja się tylko pytam; gdzie tu logika?!?
A drogówka? Wlepia mandaty za prędkośc niezaleznie od sytuacji na drodze, warunków jazdy itp. Prawda jest taka, że 99% policjantów, gdy ubiera mundur przestaje myślec - czy paragrafy zwalniają z myślenia? czy policjant w mundurze pochodzi z jakiejś inne rzeczywistości?
Wczoraj właśnie dostałem mandat za nadmierną prędkośc podczas wyprzedzania... Do tego, gośc, którego wyprzedzałem jechał raczej podejrzanie. On pojechał dalej, a ja jestem w plecy. Zgodzę się, że bylo to wykroczenie, ale tylko dlatego, że kodeks jest nieprecyzyjny i nieelastyczny. W rzeczywistości nie wszystko jest czarne lub białe... A prewencyjna rola policji to bzdury! Naprościej zerknąc na tvn turbo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.