View Single Post
Stary 16-03-2009, 16:16   #88
PAFFCIO
ford::professional

Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Fotoradar a prawo[?]

Cytat:
Napisał zibi187 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie będę cytował Twojego postu. Napiszę tak; Wstąp do Policji są miejsca. Pokaż wszystkim jakim jesteś dobrym policjantem. Może naprawisz to co Cie tak gryzie. Życzę powodzenia.
Trochę rozczarowuje mnie Twój post. Bo chodź po części zgadzam się z wskazanym przez Ciebie obszarem problemów, to jednak mam zupełnie odmienne zdanie co do skuteczności działań podejmowanych m.in przez policję, a wbrew temu co piszesz to właśnie takie dyskusje i uświadamianie kierowców ma zdecydowanie większą siłę oddziaływania na działania Policji. Coraz więcej będzie kierowców, którzy kwestionując zasadność takich działań policji będą odmawiać przyjęcia manadatu i kierować sprawy do sądów grodzkich, a właściwie wydziałów grodzkich przy sądach rejonowych ;-) (sam również to przećwiczyłem i choć nie wywinąłem się z mandatu to jednak sąd przyznał mi rację w zakresie uchybień jakich dopuścili się policjanci przy dokonywania pomiaru radarem. Raz, drugi, trzeci i skończy się sobiepaństwo misiaków) Wiem, że to proces długotrwału i kultury prawnej w naszym kraju wciąż się uczymy, tym nie mniej ostatnie orzeczenia trybuanału kosnstytucyjnego w zakresie ograniczenia bezprawia w działaniach organów państwowych budzi nadzieję, że i w sądownictwie zaczyna pojawiać się zdrowy rozsądek...
Jednakże by być w zgodzie z Twoim podpisem nie zejdę na Twój poziom argumentacji i nie zatrudnię się w policji.
Pozdrawiam serdecznie.

Ostatnio edytowane przez PAFFCIO ; 16-03-2009 o 16:21
PAFFCIO jest offline