View Single Post
Stary 18-03-2009, 22:14   #186
subratri
Zablokowany

Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97
Domyślnie Odp: Fotoradar a prawo[?]

Cytat:
Napisał zibi187 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A kierowca nie zagapił się tylko nie zwolnił pomimo znaków (ograniczenie do 70 i spowalniacze na jezdni + wielkie tablice wypadki).
bo wczoraj to pominąłem... nie wiem czy zauważyłeś, że w polsce stawia się ograniczenia prędkości, a tam gdzie te ograniczenia są uwarunkowane warunkami, stawia się dodatkowe tablice żeby uświadomić kierowcę, że to konkretne ograniczenie prędkości jest postawione zgodnie ze sztuką... Widzisz ten paradoks?? Znaki stoja same sobie a jeśli trzeba kierowcę ostrzec to się stawia inne znaki, maluje się spowalniacze itd, no paranoja jakaś!!!

a wracając jeszcze do świateł i CO2 to mnie emisja CO2 jak najbardziej interesuje raz że (mimo wyznawania zasady planeta dla nas a nie my dla planety) uważam, że tam gdzie można trzeba oszczędzać, a dwa - zostałem obarczony EGR (który wcześniej czy później krwi mi upsuje) zostałem obarczony katalizatorem (któy zabrał mi jakieś 8 % mocy i rujnuje mnie jak się zużyje), badają mi spaliny przy każdym przeglądzie, żeby za dużo CO2 nie emitować.Jestem więc (choć nie do końca z wyboru) zaangażowany w ochronę środowiska w taki sposób jaki mi narzucono a jednocześnie świadomie zwiększa się emisję CO2 do atmosfery poprzez wprowadzenie przepisu, ktorego "funkcjonalność" jest przynajmniej wątpliwa.
subratri jest offline