View Single Post
Stary 20-03-2009, 11:01   #1
delaRobal
ford::beginner

Imię: Robert
Model: brak
Silnik: brak
Rocznik: brak
Domyślnie Zakup transita na bliźniaku

Witam panowie, potrzebuję waszej opinii. Przymierzam się do zmiany auta na coś większego i wybór padł oczywiście z transita na transitaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jako że do tej pory ujeżdżałem zwykłego wolnossącego blaszaka mam kilka pytań. Tranzol to 2,5 tdi z 99r z kontenerem na bliźniaku, dodatkowo ma zamontowany kurnik. Kontener jest duży, dł.4,20 szer. 2,06, wys 2,20 i pierwsze pytanie ile takie auto może palić? Auto jest w komisie i oczywiście sprzedawca nie ma bladego pojęcia. Dodatkowo ten kontener nie jest aluminiowy tylko straszny byk, zabudowany od góry do dołu, podejrzewam że sporo waży, a zależy mi na ładowności. Biorąc pod uwagę że auto jest do 3,5 tony pewnie w papierach niewiele jej zostaje, ale w praktyce mozna zawsze więcej zapakować więc z waszych praktyk ile na takie cudo można wrzucić?

Auto jak wspomniałem ma turbinę i prawdopodobnie pompę elektroniczną Lucasa EPIC, tak mi się wydaje patrząc na zdjęcie. Na co trzeba zwrócić uwagę żeby nie władować się na minę? Nie miałem nigdy do czynienia ani z taką pompą ani z turbinką, nie wiem jak powinny pracować. Turbina powinna wydawać jakieś dźwięki w czasie jazdy czy wręcz przeciwnie? I czy powinno byc czuć przyrost mocy od pewnej wartości obrotów czy raczej odbywa się to płynnie? Co do tej pompy to czy są jakieś objawy jeśli jest ona zajechana, tzn. czy auto gorzej odpala czy może przerywa w czasie jazdy?

Będę wdzięczny za wszelką pomoc, ewentualnie jeśli na coś jeszcze powinienem zwrócić uwagę przy zakupie auta z takim silnikiem to proszę mnie uświadomićGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg T1070233_5.jpg (55.7 KB, 21 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg T1070233_10.jpg (66.2 KB, 25 wyświetleń)
delaRobal jest offline   Odpowiedź z Cytatem