View Single Post
Stary 20-03-2009, 23:02   #11
Bartek2202
ford::beginner

Domyślnie Odp: Brak świateł pozycyjnych oraz podświetlenia deski rozdzielczej

Żaden bezpiecznik nie był spalony, w tym samym momencie "zginęły" światła pozycyjne podświetlanie zegarów i włączników, rozkodowało się radio i wyzerował zegar. wszystkie inne światła działały sprawdziłem wszystkie bezpieczniki (bo nie wiedziałem który jest od pozycyjnych) wszystkie były ok. może nie opisałem tego szczegółowo (sorry) zegar się wyzerował ale działał podobnie radio wpisałem kod i grało a światła naprawiałem w sposób opisany wyżej. tak więc domyślam się że to wszystko było tylko skutkiem a nie przyczyną nad którą sie zastanawiam. przychodzi mi do głowy taki fakt: bezpośrednio przed zaistniałą awarią w momencie wkładania kluczyka do zamka drzwi "przeskoczyła" wyraźna iskra (juz wcześniej doświadczyłem "przeskakiwania" ładunków elektrostatycznych tzw "kopanie" przy zamykaniu drzwi np) może to miało jakiś wpływ? przy okazji... ma ktoś pomysł jak pozbyć się tych elektrycznych efektów?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Bartek2202 ; 04-04-2009 o 11:57
Bartek2202 jest offline   Odpowiedź z Cytatem