Odp: [Mk4] Nowe MOndeo kombi- lista ewentualnych usterek
Cytat:
|
Mowicie koledzy, że u Was nic nie stuka? U mnie (też kombi) na większych nierównościach słychać przednie zawieszenie. Taki dziwne pukanie i też bardziej z lewej strony. W serwisie powiedzieli mi że w mondku jakoś dziwnie mocowane są teleskopy i przy większych dziurach kiedy się rozsuwają, słychać taki dźwięk.
Druga sprawa to wibracje nadwozia. Podobno silnik 1,8 tdci trzęsie się bardziej niż większe diesle, ale żeby aż konsola środkowa skrzypiała przy ruszaniu to jakoś mi nie pasuje to tej klasy auta.
Czy koledzy posiadający kombiaka mogą sprawdzić dla mnie wygląd tylnych progów w części zachodzącej na koła. Otóż chodzi o to, że u mnie po lewej stronie w tej części progu jest jakby wklejona taśma, którą widać nawet przy zamkniętych drzwiach. Nie wiem czy to metalowe jest czy zwykła ochronka z taśmy. Wygląda to tak jak usztywnienie krawędzi przejścia progu w nadkole. Po prawej stronie nie ma czegoś takiego.
Strasznie mnie denerwuje skrzypienie w aucie i to nie tylko srebrnego panelu z przodu, ale i tylnych drzwi prawych. Jak tylko jest mróz to slychać jakby one sobie chodziły oddzielnie od reszty budy. Coś to dziwne jak na nowe auto.
Pytam, bo wydaje mi się, że z moim autem jest coś nie tak. Nadwozie jest strasznie miękkie i nie wiem czy ten typ tak ma, czy też mój egzemplaż spier... się dealerowi z lawety i go naprawiali.
|
Ze stukaniem obstawiam że to klocki i tarcze pojedziesz na przeglad bedziesz mial tarcze do wymiany zapewne tak jak ja .... podobno się dostaje tam syf spod kól i wystarczy ze Ci kamyczek wpadnie i tak bedziesz jezdzil.... proponuje zatem juz teraz przyjrzec sie temu temacikowi. Drgania mozesz miec od dwumasowki ale nie sadze zeby w nowym aucie juz tak szybko poleciala.... co do skrzypienia konsoli środkowej to niestety ale taka chyba juz jego uroda u mnie tez od czasu do czasu zaskrzypi..... + do tego jeszcze fotel kierowcy mi skrzypial ale po 3-krotnej wizycie w ASO panowie wkoncu dokrecili jakas srubke i jest spokoj.
Ostatnio edytowane przez RoNiN76 ; 22-03-2009 o 21:42
|