Jakiś taki cały weekend spartolony miałem. Czekałem na wymarzone aluski z allegro od Fiesty Sport mkIV, dodam, że jakiś czas szukałem ładnego wzoru co by odpowiadał rozmiarom forda a jak wiadomo byle czego nie da się włożyć. Aluski przyszły w czwartek. Z racji wolnej soboty wrzuciłem je i nowiutkie oponki do bagażnika i sru na serwis ogumienia. Już po pierwszej feldze i minie pracownika wiedziałem, że coś nie tak. No i okazało się, że cały komplet krzywy. Felgi takie jak na przykładowej fiestce.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
link do aukcji dla zainteresowanych
Jak się okazuje dla sprzedającego (
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=9152456) bardzo dobry stan to taki w którym felgi są pokrzywione. I do tego bezczelnie chce zrzucić koszty przesyłek jeśli się mi te felgi nie podobają. One bez prostowania nie nadają sie do założenia jakichkolwiek opon. Nie mówiąc już o zawieszeniu. Czyli wada ukryta, niezgodność towaru z opisem. Nie wnosiłbym pretensji jeśli byłoby napisane, że nie sprawdzone na wyważarcie i to klient ponosi ryzyko. Normalnie ręce opadają. Koszt na dzień dzisiejszy prostowania w profesjonalnym zakładzie oszacowano mi na 60zł/sztuka.
Także to może sie tyczyć innych osób z forum które chcą nabyć felgi forda. Typ wystawiał i z tego co widziałem sprzedał już jakiś komplet 4x108 więc nie chciałbym aby ktoś przerabiał to co ja teraz.