View Single Post
Stary 26-03-2009, 11:48   #422
Lulu
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 115KM
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Podkarpacki spam ...

Bry, pogoda nadrabia ostatnie dni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jest okazja to wezmę się za pucowanie mondka :641:

Jeśli chodzi o naprawę to:
uszczelkę zaworów mam już wymienioną; przy okazji wymieniłem olej, wszystkie filtry i dowiedziałem się, że muszę zainwestować w nowe linki od ręcznego. Skasowali mnie za to na 907pln :505:

Moje spostrzeżenia po naprawie:
- ad minus: dalej mam spalanie stukowe - tu pomoże jedynie wymiana wtrysków, ale narazie będę jeździł na tych dopóki nie padną

- ad maius: silnik zdaje się być nieco mocniejszy, ładnie ciągnie do 3500tys. obr./min Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Sprawdziłem ile mi pali przy ostrej jeździe - mocne deptanie po gazie, wysokie obroty - i średnie wyszło 6,15l Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tym samochodem nie da się przekroczyć 7l/100km, no chyba, żeby tak jeździć tylko po mieście.