View Single Post
Stary 28-03-2009, 21:09   #117
Lulu
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 115KM
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: [Mk3] 2,0TDCi migająca sprężynka (dodatkowe objawy)

Koledzy pomóżcie! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dokładnie 2 tygodnie temu: po wyprzedzaniu przy prędkości ok 90km/h zaczęła migać sprężynka, silnik stracił moc i zaczął b. głośno pracować (spalanie stukowe). Przy okazji stania w kolejce zgasiłem go; po zapaleniu objawy zniknęły, ale było trochę głośniej niż przed usterką.
Pojechałem za kilka dni do mecha, zrobił jakieś dwa testy wtrysków - zajęło mu to cały dzień bo sprawdzał na ciepłym i zimnym silniku - ale nie wykrył żadnych błędów.
Pojechałem więc do ASO - podpięli kompa, zrobili WDS silnika, próbę przelewową, ale wszystko wyszło w normie. Przy okazji na nowo mapowali wtryski, jednak silnik wciąż głośno pracował.
W środę wymieniałem wszystkie filtry, włącznie z filtrem paliwa.
Dziś powtórzyła się sytuacja sprzed 2 tygodni - dokładnie ten sam scenariusz: wyprzedzanie, sprężynka i tryb awaryjny w połowie manewru, max 90km/h.

Wtryski niby są 100% sprawne, ale myślicie, że to właśnie ich wina? Jeśli tak to jak najszybciej je robić czy jeździć dopóki nie będą się wieszać codziennie?

Jestem zdesperowany i będę wdzięczny za wszelką pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Lulu ; 28-03-2009 o 21:12
Lulu jest offline   Odpowiedź z Cytatem