Olej do EGR-a dostaje się z Odmy lub turbinki. Sprawdzić to możesz tak, że wyczyścisz dolot od turbosprężarki do EGR-a łącznie z EGR-em. Odmę puszczasz do jakiejś butelki tak żeby gazy swobodnie uchodziły. Od strony filtra wejście odmy zaślepiasz i tak jeździsz. Jeżeli olej pojawi się znowu w dolocie to znaczy, że puszcza turbinka. Bardziej prawdopodobne jest, że turbina zasysa olej z odmy i pcha go dalej w stronę EGR-a. Przynajmniej u mnie tak jest, stąd olej w EGR który w połączeniu z sadzami robi niezły syf. Odma przepuszcza olej z powodu zasyfienia separatora oleju który to jest zintegrowany z pokrywą (w zależności od silnika) i można go wymienić jedynie wymieniając całą pokrywę (koszt około 400-500zł w serwisie). Drugi powód to znaczny przebieg autka (przedmuchy). Są też inne powody jak np. kiepskiej jakości olej (inny niż dedykowany) lub zanieczyszczony filtr powietrza ewentualnie dolot powietrza. Wyjście z tego jest takie, że albo wymieniasz pokrywę lub stosujesz tzw. oil catch (dostępne np. na alllegro) lub radzisz sobie z tym tak, że pozostawiasz odme w butelce i tam niech sobie dmucha. Oczywiście jeżeli powyższe masz sprawdzone czyli jakość oleju, filtr powietrza, dolot. Przerobiłem ten temat i wszystko powyższe doczytałem się na różnych forach poświęconych TDI. Gdzieś pisali nawet, że problem wadliwego separatora oleju był przerabiany przez producentów i skutkowało to wymianą pokrywy w ramach akcji serwisowej (oczywiście w Niemczech).
Osobiście jeszcze nie zrobiłem porządku z odmą, jest to niestety pięta achillesowa naszych silniczków.
Tutaj trochu na ten temat
http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic...er=asc&start=0