Dzięki panowie.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze się zastanowię czy bez ceregieli zaślepić ustrojstwo czy najpierw spróbować dać do bardziej gruntownego czyszczenia. Lub odwrotnie. Wymiana nie wchodzi w najbliższym czasie w rachubę, z powodów finansowych. Jeśli kontrolka będzie nadal się palić po zaślepieniu to byłaby nieco lipa - bo jak przypadkiem dojdzie do innej awarii, o której powiadomić miałaby wspomniana kontrolka, to nawet nie będę wiedział... No ale zobaczymy.
Mam jeszcze takie pytanie - znalazłem, że jedyna ewentualna wada, związana z zaślepieniem EGR to zmniejszenie temperatury spalania. Czy przekłada się to w jakiś sposób na większe zużycie paliwa?
Inna sprawa - auto niby mniej ekologiczne - większa emisja CO2. No ale znalazłem informacje, że samochód niby mniej kopci (w starszych modelach pewnie, bo u mnie na razie tego nie ma) - więc jakoś nie mogę sobie tego w logiczną całość ułożyć... Przy okazji, czy ktoś się może orientuje jakie jest przeciętnie zwiększenie emisji CO2? Niby u nas to nie problem, bo nie ma zielonych stref jak w Niemczech. No ale dobrze byłoby nie jeździć autem, które "truje" jak 10 innych samochodów.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdrawiam