Co do pytania nr. 2 - Mi nie chodziło o to, że rozpylacz odpowwiada za przelew, bo i nie odpowiada. Chodziło mi o to, że rozpylacz się zużywa. Po wymianie samego zaworka może silnik pracować dobrze, ale nie wiadomo jak długo. Silniki TDCI są najwyraźniej bardzo czułe na wszelkie niedomagania wtrysków. Podejrzewam, że nawet na jakość rozpylenia, a nie tylko na dawkowanie. Maszyną można sprawdzić przelew, dawki, ale nie jakość rozpylania. To już nie te wtryski co kiedyś ( czopikowe ), że albo rozpyla albo "leje". Te współczesne "na oko" rozpylają wsystkie,.. i te nowe i te zużyte. Ale dla silnika ta nienamierzalna gołym okiem jakość rozpylenia ma duże znaczenie dla jego pracy. Dlaczego w coraz to nowszych generacjach układów COMMON RAIL podnosi się ciśnienie wtryskiwania paliwa? Ano dlatego, że czym większe ciśnienie tym lepiej rozpyla paliwo. Więc jeśli nie wymienimy rozpylacza ( bo jeszcze działa dobrze ) to nie ma gwarancji, ze za 5 tys. km. znowu nie pojedziemy do warsztatu bo rozpylacz już będzie rozpylał na tyle źle, że silnik już będzie "kulawo" chodził, albo dymił. Oszczędność z okazji niewymienienia rozpylaczy przy pierwszej naprawie już nie jest tak oczywista. Jak mi wywali sprężynke i okaże się, ze choć jeden wtrysk przelewa to zrobie wszystkie 4 i z wymianą rozpylaczy. Będe miał święty spokój na dłuuuugo. Ale każdy zrobi jak uważa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
P.S.
Jeśli weźmiemy nowy albo naprawiony wtryskiwacz i na maszynie nadamy mu kod, a potem za chwile jeszcze raz go przetestujemy i jeszcze raz nadamy kod to maszyna nada dwa różne kody. To chyba małe przegięcie ( tej maszyny
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Przecież parametry wtryskiwacza się nie zmieniły,.. prawda?!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.