Witam wszystkich
ostatnio miałem problem z aku wiec chciał nie chciał musiałem wymienić. przed wymianą przy ostatnim zapaleniu zapaliły się kontroli od ABS, i ESP oraz kontrolka silnika.
myslałem ze to z powodu b. niskiego prądu.
ale po wymianie swieciła mi sie kontrolka silnika wiec pojechalem na kompa i usunieta blędy. i niby wszystko ok ale teraz czasami mam problem z zapalanie.
otóż czasami jak zapalam to slychac takie cykanie tak to wyglada jakby aku był słaby ale nie jest bo jest nowy. i jak slychac cykanie (samochod odpala) to mam komunikat ze calkowita awaria systemu i ze praca silnika w ograniczonym trybie. jednak jak zgasze i odpale ponownie jest ok, co to moze byc?
czy moze to byc np odkrecony kabel od rozrusznika lub moze jakis moduł sterujący zapalaniem. bo mimo ze aku nowy i naladowany na maxa to objawy jakby ledwo krecil.
podobno w c-maxach nie wiem jak w innych fordach jest jakim uklad zapobiegajacy rozruchowi przy slabym aku wtedy przekaźnik odcina i nie da sie zapalić.
kto rozwiąże taką zagadkę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.