View Single Post
Stary 03-04-2009, 23:03   #84
DarekJ
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 01/28/2003
Domyślnie Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Cytat:
Napisał Boblo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- Pytanie co teraz robić ?? ja już raz regenerowałem wtryskiwacze, są jeszcze na gwarancji, ale nie bardzo mi się uśmiecha wymontowanie, wysyłanie czy tam jechanie z nimi do firmy..

Zapytaj ich na czym polegała regeneracja,.. czy wymienili rozpylacze.
Napisz ile zapłaciłeś i za co. Koszt 4 szt. rozpylaczy to 900-1000 zł więc będzie można spróbować wyliczyć czy są w tej cenie rozpylacze ( zaworki po ok. 180,- zł ).
O ile dobrze pamiętam to tylko wymienione zostały zaworki,albo coś co ogląda się pod mikroskopem(bo na tym są jakieś pęknięcia czy rysy, a tak po za tym to szczerze za szybko gostek gadał żebym zdążył za nim myśleć, zapytał czy regenerować to powiedziałem że tak), a za regeneracje wtryskiwacza zapłaciłem chyba 400 zł przejechałem 10 tyś. km. w sumie jezdze tak dalej juz około 1000km od ponownego programowania, ale ten stukot mnie denerwuję.. Po pewnych przemyśleniach odnoszę wrażenie, że problemem jest pamięć w ECU.. czyli sam sterownik lub jego oprogramowanie. Da się jakoś je sprawdzić, jaką ma się wersje ?? Jednej rzeczy jeszcze nie próbowałem, nie odłączałem akumulatora na jakiś czas, tak żeby o ile tak jest to te kalibracje ktore nanosi na wtryskiwacze na nowo się poustawiały...

I tak dla ciekawości, ciekawe jak nowe są te:
http://allegro.pl/item575030493_nowe...6_bd_ford.html

Bo cena to jest ostro atrakcyjna..

Ostatnio edytowane przez DarekJ ; 03-04-2009 o 23:22
DarekJ jest offline   Odpowiedź z Cytatem