Cytat:
|
odświeżę troche temat z braku towaru na samochodowekosmetyki.pl musiałem zamówić z innego źródła (jutro przyjdzie przesyłka). Kupiłem Diamondbrite - ircha syntetyczna Powercham, SONAX Gąbka uniwersalna dwuwarstwowa, EXTREME NANO-TECH WASH & WAX. Mam do tego aktywną piane firmy tenzi. Moje pytanie jest takie czytałem gdzieś ze irchę najpierw trzeba namoczyć i dopiero wylgotną wycierać samochód, to prawda?
Będe myć tak
1. Myjką ciśnieniową spłukuje bród
2. Aktywna piana
3. Wiaderko, gąbka i lecimy cały samochód
4. Obficie spłukuje
5. Wycieram irchą
Podczas wycierania mam najpierw ściągaczką zlać wodę? poczekać chwilkę aż trochę wody zleci czy od razu brać irchę i wycierać? Do tej pory zawsze wycierałem mikrofibrą co nie było dobrym pomysłem bo bardzo ciężko było wytrzec i zostawały mega plamy.
|
gdzieś mam irche naturalną, ale tak jakoś mi się niedobrze zbierało wodę, uzywam tej sztucznej irchopodobnej, zawsze sobie moczyłem przed wycieraniem, bo łatwiej przylegała do powierzchni, nigdy nie czekałem na obciekanie, chyba że chodziło żeby nie było dużo wody do zbierania, i jechałem, jak po pierwszym razie zostawała woda, wykręcałem i do sucha wycierałem,nie miałem rzadnych plam