View Single Post
Stary 06-04-2009, 12:14   #10
djkurek
ford::beginner

Imię: Adam
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDDI 115PS
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Przyciemnianie szyb

JA niedawno przyciemniałem i teraz zrobiłbym tak po pierwsze dobrze wymyj szyby z jednej i drugiej strony, możesz nawet przejechac zmywakiem do naczyń kuchennych a to dlatego że pomimo że szyba wydaję się gładka to są jakieś minimalne drobinki które potem wychodzą po kilku dniach od położenia.
Po drugie najlepiej kup sobie jakaś gumową ściagaczke bo tą packą w zestawie mozna tylko prysować świeżo położoną folię.
Przygotuj rozpylacz jakiś z rozrobioną wodą z mydłem w płynie. Jak już położysz folie na szybe to jeszcze dobrze spsikaj, to wtedy ściagaczką można dobrze wyciągnąc bąble spod folii.
Przydałaby się druga osoba do pomocy, szczególnie do rozklejania folii, bo trzeba jednocześnie ściagąc ochronną warstwe i psikać rozpylaczem.
I bez opalarki efekt może wyjść mizerny, szczególnie z tylną szybą, z suszarkami daj sobie spokój bo możesz tylko stracic nerwy i popsuć folie a w gorszym przypadku spalic żonie suszarkeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam i miłego klejenia.
djkurek jest offline   Odpowiedź z Cytatem